Виявлення аномалій у логах доступу rfid систем із застосуванням алгоритму isolation forest на синтетичному Датасеті - Морозова Г. С.; Пархоменко О. Ю.; Morozova G. S.; Parkhomenko O. Yu. (My University, 2025)
У роботі досліджено використання алгоритму Isolation Forest для виявлення аномалій у логах RFID-систем на синтетичному датасеті (5000 записів). Експериментально отримано ідентифікацію 250 аномалій (5%) з метриками Precision, Recall та F1-score 0,804, що підтверджує ефективність моделі. Теоретично обґрунтовано доцільність unsupervised learning для таких задач. Результати можуть бути застосовані для підвищення безпеки в реальних системах контролю доступу.
Detection of anomalies in RFID system access logs using the Isolation Forest algorithm on a synthetic dataset
Морозова, Г. С. Виявлення аномалій у логах доступу rfid систем із застосуванням алгоритму isolation forest на синтетичному Датасеті = Detection of anomalies in RFID system access logs using the Isolation Forest algorithm on a synthetic dataset / Г. С. Морозова, О. Ю. Пархоменко // Матеріали міжнар. наук.-практ інтернет конф. ''Інформаційні технології: моделі, алгоритми, системи (ITMAS – 2025) ''. – Миколаїв : НУК, 2025. – 545 с.
Keywords: виявлення аномалій; RFID-системи; Isolation Forest; машинне навчання; синтетичний датасет; anomaly detection; RFID systems; machine learning; synthetic dataset