Геоінформаційна підсистема моніторингу концентрації радіоактивних і небезпечних хімічних речовин внаслідок надзвичайної ситуації - Гучек, Петро; Литвиненко, Олена; Астіоненко, Ігор; Guchek, Petro; Litvinenko, Olena; Astionenko, Igor (My University, 2017)
У разі виникнення надзвичайної ситуації, пов’язаної з виливом (викидом) у довкілля радіоактивних чи небезпечних хімічних речовин, потребується наявність інформації як про саму речовину, площу зараження, так і про величину приземної концентрації токсичних чи радіоактивних речовин в зонах зараження. В рамках дослідження авторами запропоновано застосування експрес-діагностики з використанням серендипових скінченних елементів та геоінформаційної підсистеми моніторингу.
Гучек, П. Геоінформаційна підсистема моніторингу концентрації радіоактивних і небезпечних хімічних речовин внаслідок надзвичайної ситуації / П. Гучек, О. Литвиненко, І. Астіоненко // Матеріали міжнар. наук.-практ. конф. "Інформаційні технології та комп’ютерне моделювання". – Івано-Франківськ : ПНУ, 2017. – С. 99–103.
Keywords: метод скінченних елементів; серендипові скінченні елементи; функції форми; надзвичайна ситуація; небезпечні хімічні речовини; finite element method; serendipity finite elements; form functions; emergency situation; hazardous chemicals