Обгрунтування методичного підходу до проведення судово-бухгалтерської експертизи наслідків господарських договорів - Гавриленко Н. В.; Havrilenko Nataliia (My University, 2024)
В статті акцентовано увагу на господарських договорах, як об'єктах судовобухгалтерської експертизи, що пов'язане з тим, що вони є визначальною формою взаємодії господарюючих суб'єктів, базовим механізмом закріплення ділових відносин між партнерами. Їх виконання забезпечує економічну стійкість і правові норми ділових відносин. Саме в сфері договірних відносин виявляється найбільша кількість зловживань і правопорушень, які можуть залишати документальні та обліково-інформаційні сліди. Доведено, що на сьогоднішній день методичні прийоми судово-бухгалтерської експертизи господарських договорів пов'язані з відсутністю адаптованих до даного об'єкту дослідження методик, відсутністю будь-яких стандартів, низькою ефективністю використовуваних прийомів, методів і процедур. Відповідно до принципу поетапного проведення експертизи запропоновані етапи методики судовобухгалтерської експертизи господарських договорів.
Justification of the methodical approach to forensic accounting examination of the effects of business contracts
Гавриленко, Н. В. Обгрунтування методичного підходу до проведення судово-бухгалтерської експертизи наслідків господарських договорів = Justification of the methodical approach to forensic accounting examination of the effects of business contracts / Н. В. Гавриленко // Грааль науки : міжнар. наук. журн. – Вінниця : ГО "Європейська наукова платформа" : НУ "Ін-т наук.-техн. інтеграції та співпраці", 2024. – № 41. – С. 37–44.
Keywords: судово-бухгалтерська експертиза; господарський договір; правопорушення; економічний злочин; право; бухгалтерський облік; господарський кодекс; цивільний кодекс; forensic accounting examination; business contract; offense; economic crime; law; accounting; economic code; civil code