Оцінка потенційного впливу іригаційних вод на стан земельних ресурсів на території Миколаївської області - Магась Н. І.; Моісеєнко К. Є.; Magas N. I.; Moiseenko K. E. (My University, 2023)
Визначено основні чинники впливу на якість іригаційних вод. Проведено оцінку якості поливної води та її потенційного впливу на стан земельних ресурсів на території Миколаївської області. Встановлено, що на території Миколаївської області немає водних об’єктів, воду якого можна використовувати для іригаційних цілей без додаткової водопідготовки.
Assessment of the potential impact of irrigation water on the state of land resources in the territory of Mykolaiv region
Магась, Н. І. Оцінка потенційного впливу іригаційних вод на стан земельних ресурсів на території Миколаївської області = Assessment of the potential impact of irrigation water on the state of land resources in the territory of Mykolaiv region / Н. І. Магась, К. Є. Моісеєнко // Матеріали ХIV міжнар. наук.-техн. конф. "Інновації в суднобудуванні та океанотехніці". – Миколаїв : НУК, 2023. – С. 269–271.
Keywords: іригаційні води; засолення грунтів; підлуження ґрунтів; забруднення; irrigation water; soil salinity; soil alkalisation; pollution