Комплексная оценка свариваемости толстолистового проката стали категории Е36 - Костин, А. М.; Мартыненко, В. А.; Лабарткава, А. В.; Kostin, Oleksandr M.; Martynenko, Volodymyr O.; Labartkava, Andrii V. (My University, 2017)
Анотація. На основі аналізу результатів комплексних механічних випробувань контрольних зварних з’єднань листового прокату товщиною 50 мм, виконаних відповідно до вимог Правил Класифікаційних Товариств (BV, LR, DNV, GL, ABS та ін.), розглянуто можливість використання аналітичних методів оцінки властивостей високотемпературних ділянок зони термічного впливу стосовно сталі категорії Е36. Показано, що розрахунок міцнісних характеристик (Rm, ReH, A5, Z, НV) за хімічним складом з урахуванням швидкості охолодження зварних з’єднань, забезпечує достатню для практичного застосування ступінь достовірності. Робота удару (KV), особливо при низьких температурах, аналітичній оцінці не підлягає.
Костин, А. М. Комплексная оценка свариваемости толстолистового проката стали категории Е36 = Comprehensive assessment of weldability of hot-rolled plate steel of the E36 grade / А. М. Костин, В. А. Мартыненко, А. В. Лабарткава // Зб. наук. пр. НУК. – Миколаїв : НУК, 2017. – № 3 (470). – С. 29–36.
Keywords: сталь категории E36; оценка свариваемости; аналитические методы расчета; комплексные механические испытания; механические характеристики; ударная вязкость; твердость; сталь категорії E36; оцінка зварюваності; аналітичні методи розрахунку; комплексні механічні випробування; механічні властивості; ударна в’язкість; твердість; steel of the E36 grade; assessment of weldability; analytical methods of calculation; comprehensive mechanical testing; mechanical properties; impact viscosity; hardness