Аналіз структури підготовки шахістів на етапі попередньої базової підготовки - Кувалдіна, Ольга; Лі Пен; Kuvaldina, Olga; Li Pen (My University, 2021)
У сучасному тренувальному процесі шахістів існує достатньо широке коло невирішених питань, що викликають значний вплив на рівень і темп росту спортивної шахової майстерності. Результат успішного виступу в шахових змаганнях складається із сукупності багатьох факторів. Теоретична, практична, психологічна та фізична підготовка, як комплекс складових елементів спортивної підготовки шахістів, виявляє значний вплив на зростання спортивних результатів спортсменів різної кваліфікації. Утім, на сьогоднішній день практично відсутні сучасні дослідження структури і змісту підготовки шахістів, не дивлячись на те, що в останні роки в усьому світі відбувається тотальна популяризація шахів. Все це робить задачу аналізу структури підготовки спортсменів на етапі попередньої базової підготовки особливо актуальною.
Кувалдіна, О. В. Аналіз структури підготовки шахістів на етапі попередньої базової підготовки / О. В. Кувалдіна, Пен Лі // Матеріали ХІV міжнар. конф. молодих вчених "Молодь та олімпійський рух". – К. : НУФВСУ , 2021. – С. 120–121.
Keywords: шахи; тренувальний процес; попередня базова підготовка; chess; training process; preliminary basic training