Аналіз впливу антифрикційної присадки на величину механічних втрат роторно-поршневого двигуна - Митрофанов О. С.; Познанський А. С.; Проскурін А. Ю.; Mitrofanov O. S.; Poznansky A. S.; Proskurin A. Yu. (My University, 2023)
Наведено результати експериментальних досліджень впливу антифрикційної присадки Multi-Tech-Conditioner до мастила на зміну потужності механічних втрат роторнопоршневого двигуна із шарнірно-кулачковим механізмом руху. Дослідження спрямовані на вирішення проблеми зниження механічних втрат та підвищення ефективності перетворення потенційної енергії стиснутого робочого тіла. Установлено позитивний вплив додавання антифрикційної присадки Multi-Tech-Conditioner до масла на зміну потужності механічних втрат, а саме зниження втрат складає 11,8 % на всьому експлуатаційному діапазоні зміни частоти обертання ротора.
Analysis of the influence of the anti-friction additive on the amount of mechanical losses of a rotor-piston engine
Митрофанов, О. С. Аналіз впливу антифрикційної присадки на величину механічних втрат роторно-поршневого двигуна = Analysis of the influence of the anti-friction additive on the amount of mechanical losses of a rotor-piston engine / О. С. Митрофанов, А. С. Познанський, А. Ю. Проскурін // Матеріали ХIV міжнар. наук. конф. ''Інновації в суднобудуванні та океанотехніці''. – Миколаїв : НУК, 2023. – С. 180–183.
Keywords: роторно-поршневий двигун; шарнірно-кулачковий механізм руху; стиснуте повітря; антифрикційна присадка; потужність механічних втрат; механічний ККД; rotary-piston engine; hinge-cam movement mechanism; compressed air; antifriction additive; power of mechanical losses; mechanical efficiency