Вплив деформаційно-термічних факторів на твердість деформованих металів після передрекристалізаційної термічної обробки - Дубовий О. М.; Карпеченко А. А.; Бобров М. М.; Dubovyi Oleksandr Mykolaiovych; Karpechenko Anton Anatoliiovych; Bobrov Maksym Mykolaiovych (My University, 2023)
Показано, що актуальною задачею сучасного машинобудування є розробка технології об’ємного наноструктурування металевих виробів. Встановлено, що перспективним є спосіб передрекристалізаційної термічної обробки. На прикладі технічно чистого заліза встановлено закономірності впливу ступеня деформації та температури термічної обробки на твердість. Показано, що оптимальна температура передрекристалізаційної обробки складає 500 °C, при цьому залежність носить екстремальний характер, а максимальна твердість досягається при витримці протягом 1,5…2,0 хв.
Effect of deformation and thermal factors on the hardness of deformed metals after prerecrystallization heat treatment
Дубовий, О. М. Вплив деформаційно-термічних факторів на твердість деформованих металів після передрекристалізаційної термічної обробки = Effect of deformation and thermal factors on the hardness of deformed metals after prerecrystallization heat treatment / О. М. Дубовий, А. А. Карпеченко, М. М. Бобров // Матеріали ХIV міжнар. наук.-техн. конф. "Інновації в суднобудуванні та океанотехніці". – Миколаїв : НУК, 2023. – С. 76–83.