Маловідходна іонообмінна технологія вилучення сполук азоту із води - Гомеля, М. Д.; Трохименко, Г. Г.; Шаблій, Т. О. (My University, 2016)
Досліджено процеси іонообмінного вилучення з води амонію та нітратів. Визначено вплив умов сорбції нітратів та амонію на ефективність очищення води, досліджено процеси регенерації катіонітів та аніонітів з подальшою утилізацією відпрацьованих регенераційних розчинів. Запропоновано принципову технологічну схему, що забезпечує очищення води від сполук азоту з переробкою відпрацьованих регенераційних розчинів.
Гомеля, М. Д. Маловідходна іонообмінна технологія вилучення сполук азоту із води / М. Д. Гомеля, Г. Г. Трохименко, Т. О. Шаблій // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. – 2016. – № 3/10. – С. 18–23.
Keywords: переробка відходів; регенерація; амоній; нітрати; іонний обмін