Стан та перспективи вдосконалення мотивації праці на наукомістких підприємствах (на прикладі ТОВ «Марін Дизайн Інжинірінг Миколаїв») - Левіт, О. О.; Levit, O. (My University, 2020)
Левіт О. О. Стан та перспективи вдосконалення мотивації праці на наукомістких підприємствах (на прикладі ТОВ «Марін Дизайн Інжинірінг Миколаїв»). – Рукопис. Робота на здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня «магістр економіки» за спеціальністю «Економіка підприємства». – Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова, 2020. В роботі досліджуються проблеми економічної мотивації персоналу в контексті забезпечення ефективного управління наукомістким підприємством. Узагальнені підходи та концепції управлінського впливу на персонал, вивчено правове поле щодо застосування економічної мотивації у вітчизняних компаніях та досліджений зарубіжний досвід побудови компенсаційних систем на сучасних підприємствах. Визначені пріоритети щодо посилення мотиваційних механізмів в українських компаніях та запропонований алгоритм впровадження системи грейдингу (на прикладі наукомісткої компанії) як основи для подальшої побудови системи економічної мотивації. Запропоновані рекомендації щодо оптимізації компенсаційного пакету компанії та впроваджений проєкт комплексної оцінки персоналу, реалізація якого забезпечила стабільність колективу та лояльність персоналу. Здійснена оцінка економічного ефекту від наведених заходів.
Левіт, О. О. Стан та перспективи вдосконалення мотивації праці на наукомістких підприємствах (на прикладі ТОВ «Марін Дизайн Інжинірінг Миколаїв») = The state and prospects of improving labor motivation at knowledgeintensive enterprises (on the example of LLC Marine Design Engineering Nikolaev) : магістерська робота ; спец. 051 “Економіка“ / О. О. Левіт ; наук. кер. О. Ю. Жукова. – Миколаїв : НУК, 2020. – 144 с.
Keywords: економічна мотивація; системи оплати праці; мотиваційний менеджмент; компенсаційний пакет; грейдінг; комплексна оцінка; 051 “Економіка“; economic motivation; salary systems; motivational management; compensation package; grading; comprehensive assessment