Удосконалення моделей управління проектною діяльністю команди в ІТ-проектах - Бугайцов, В. І.; Buhaitsov, Valerii (My University, 2020)
Бугайцов В. І. Удосконалення моделей управління проектною діяльністю команди в ІТ-проектах. – На правах рукопису. Магістерське дослідження на здобуття академічного ступеня магістра за спеціальністю 151«Автоматизація та комп’ютерно- інтегровані технології» освітньої програми «Управління проектною діяльністю» Національного університету кораблебудування ім. адм. Макарова. В даній роботі було проведене дослідження впливу розглянутих моделей і методів управління проектами в цілому та управління аутсорсинговою командою зокрема на продуктивність і ефективність роботи усіх членів віртуальної команди. Продуктивність (ефективність) роботи – це відношення виконаного об’єму роботи до часу, витраченого на її виконання. Ця характеристика є важливою як у виробництві матеріальних продуктів, так і в надані нематеріальних послуг, адже чим менше часу витрачається на виконання певного об’єму робіт, тим більшою є економія коштів. Окрім того, продуктивність може непрямо впливати на зниження кількості ризиків та їх вірогідності і позитивно впливати на якість продуктів або послуг, що є немаловажливим у сфері менеджменту проектів. Розрахунок продуктивності було здійснено на основі даних по витраченому часу, отриманих протягом роботи над схожими між собою інтернет-проектами по розробці веб-сайтів. Комбінуючи моделі і методи, представлені в даній роботі, а також використання їх у сукупності дало позитивні результати і призвело до росту продуктивності роботи.
Бугайцов, В. І. Удосконалення моделей управління проектною діяльністю команди в ІТ-проектах = Improving team project management models in IT projects : магістерська робота ; спец. 151 “Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології“ / В. І. Бугайцов ; наук. кер. О. М. Возний. – Миколаїв : НУК, 2020. – 92 с.
Keywords: управління командою; програмне забезпечення; роль в команді; система обмежень; модель; команда розробників; 151 “Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології“; team management; software; team role; constraint system; model; development team