Бабич, М. М.Загребаленко, Ю. Ю.Babych, М.Zahrebalenko, Yu.2023-03-132023-03-1320162306-6792https://eir.nuos.edu.ua/handle/123456789/6598Бабич, М. М. Продуктивність праці в сільському господарстві як фактор забезпечення продовольчої безпеки = Labor productivity in agriculture as a factor in ensuring food security / М. М. Бабич, Ю. Ю. Загребаленко // Агросвіт. – 2016. – №13-14. – С. 24–29.У статті проведено оцінку рівня продуктивності праці з точки зору продовольчого забезпечення населення. Проаналізовано динаміку (за 2010–2015 роки) та встановлено тенденції зміни таких показників: середньооблікова кількість штатних працівників сільського господарства в Миколаївській області; середньомісячна номінальна заробітна плата працівників сільського господарства Миколаївської області (у розрахунку на одного штатного працівника); середньомісячна заробітна плата штатних працівників по містах і районах Миколаївської області за видами економічної діяльності; продуктивність праці у сільськогосподарських підприємствах Миколаївської області; виробництво основних видів продукції рослинництва на 1 особу населення в Миколаївській області. В результаті дослідження визначено міру впливу та взаємозв'язок показників продуктивності праці в сільському господарстві та рівня продовольчого забезпечення населення (за індикатором виробництва) тва основних видів продукції рослинництва на одну особу).ukпродуктивність праціпродовольча безпеказаробітна платавиди продукціївалова продукціясільськогосподарські підприємстваМиколаївська областьproductivityfood securitywagestypes of productsgross output of agricultural enterprisesMykolaiv regionПродуктивність праці в сільському господарстві як фактор забезпечення продовольчої безпекиArticle