Проєкт систем життєзабезпечення двоповерхового будинку площею 1000 м2 для людей похилого віку з дослідженням когенераційних установок - Дерлі Володимир Миколайович (НУК, 2024)
В кваліфікаційній роботі розроблений проєкт систем життєзабезпечення двоповерхового будинку для людей похилого віку. Складено тепловий баланс і розраховано теплову потужність системи опалення. Підібрано теплоенергетичне обладнання. Розроблено теплову схему котельної, проведено її розрахунок для кількох режимів роботи, підібрано склад обладнання та визначено необхідну теплову потужність для потреб двох споживачів: систем водяного опалення та системи гарячого водопостачання. В котельні встановлено два котли, які працюють на природному газі. Розрахована конструкція димової труби. Виконано гідравлічний розрахунок системи гарячого водопостачання. Проведене дослідження когенераційної установки на базі мікротурбіни, розроблена схема кoгенераційнoї установки. Розрахована конструкція та основні елементи пластинчастого теплообмінного апарату.
The project of life support systems of a two-story house with an area of 1000 m2 for the elderly with a study of cogeneration plants
Дерлі, В. М. Проєкт систем життєзабезпечення двоповерхового будинку площею 1000 м2 для людей похилого віку з дослідженням когенераційних установок = The project of life support systems of a two-story house with an area of 1000 m2 for the elderly with a study of cogeneration plants : магістерська робота ; спец. 144 "Теплоенергетика" / В. М. Дерлі ; наук. кер. Н. С. Соломонюк. – Миколаїв : НУК, 2024 – 85 с.
Keywords: когенераційна установка; теплоносій; опалення; гаряче водопостачання; теплообмінний апарат; 144 "Теплоенергетика"; cogeneration plant; coolant; heating; hot water supply; heat exchanger