Розробка дизайну інтерʼєру салону яхти Ferretti 1000 - Куприяненко Антоніна Олегівна (My University, 2025)
Кваліфікаційний проєкт включає в себе як візуальну, так і текстову складову. Графічна частина демонструє зовнішній вигляд інтер’єру, планування простору салону, детальні розгортки стін, візуалізації інтер’єру та таблицю експлікації приміщення. Пояснювальна записка містить вступ, аналіз існуючих рішень та прикладів, опис використаних матеріалів і обладнання, аргументацію стилістичного та колористичного підходу, а також проведені технічні розрахунки щодо освітлення, вентиляції та системи кондиціювання. Головна мета кваліфікаційного проєкту – створення стильного, візуально привабливого та актуального з погляду сучасних дизайнерських тенденцій інтер’єру салону яхти, що поєднує естетичну виразність із комфортом і функціональністю, відповідаючи вимогам ергономіки та технічних стандартів. Об’єкт проєктування: Ferretti yachts 1000. Методи дослідження: вивчення та фіксація особливостей об’єкта, зіставлення характеристик та рішень, логічне опрацювання інформації, виконання технічних і кількісних обчислень, формування загальних висновків на основі отриманих даних, інформаційний пошук і систематизація, отримання експертних рекомендацій, створення наочних графічних матеріалів і 3D-візуалізацій. Основні завдання: Дослідження та оцінка наявних дизайнерських рішень, що використовуються в інтер’єрах яхт. Формування авторської концепції оформлення простору з урахуванням актуальних стилістичних напрямів. Підбір сучасних оздоблювальних матеріалів, меблів і обладнання з урахуванням їх якості та відповідності до обраного стилю. Проєктування з урахуванням ергономічних принципів з метою забезпечення зручності та раціонального використання простору. Проведення технічних розрахунків для оптимізації систем освітлення, вентиляції та мікроклімату салону. Практичне значення проєкту: полягає в можливості застосування розроблених дизайнерських рішень при проєктуванні та облаштуванні інтер’єрів моторних яхт. Запропонована концепція може слугувати прикладом або основою для подальших розробок у сфері інтер’єрного дизайну водного транспорту, а також бути корисною фахівцям-практикам під час реалізації аналогічних проєктів. Обсяг матеріалів, представлений у роботі: кількість сторінок – 63, ілюстрації – 39, таблиці – 4, джерела –16.
Development of interior design for the Ferretti 1000 yacht
Куприяненко, А. О. Розробка дизайну інтерʼєру салону яхти Ferretti 1000 = Development of interior design for the Ferretti 1000 yacht : бакалаврська робота ; спец. 022 ''Дизайн'' / А. О. Куприяненко ; наук. кер. О. М. Сергієнко. – Миколаїв : НУК, 2025. – 66 с.
Keywords: дизайн інтер'єру; яхта; Ferretti 1000; екологічний мінімалізм; скандинавський стиль; морський транспорт; оздоблювальні матеріали; ергономіка; зонування простору; інтер'єр салону; яхтовий інтер'єр; функціональність; кольорове рішення; smart-скло; меблювання; 022 ''Дизайн''; interior design; yacht; ecological minimalism; Scandinavian style; marine transport; finishing materials; ergonomics; spatial zoning; salon interior; yacht interior; functionality; color scheme; smart glass; furnishing