Система енергозабезпечення бортового обладнання автономного вантажного самохідного підводного носія - Войтасик, А. М. (My University, 2023)
Автономні самохідні підводні апарати застосовують при виконанні багатьох підводно-технічних робіт. Транспортування та установка вантажів на морському дні визначені одними з найбільш перспективних та технологічно складних. Для більшої ефективності їх реалізації запропоновано застосовувати автономні вантажні самохідні підводні носії. Метою даного дослідження є аналіз можливих варіантів проектування системи енергозабезпечення бортового обладнання автономного самохідного підводного носія під певні технічні вимоги. З цією метою застосовуються методи математичного і комп’ютерного моделювання для створення досліджуваних моделей, планування та обробки отриманих даних. В роботі представлено декілька варіантів реалізації системи енергозабезпечення серед яких визначено найбільш оптимальний варіант, що передбачає використання існуючих акумуляторних батарей зі схожими технічними параметрами.
Войтасик, А. М. Система енергозабезпечення бортового обладнання автономного вантажного самохідного підводного носія / А. М. Войтасик // Матеріали 14-ї міжнар. наук.-практ. конф. "Сучасні енергетичні установки на транспорті, технології та обладнання для їх обслуговування" (СЕУТТОО–2023). – Херсон : ХДМА, 2023. – С. 320–322.
Keywords: енергоживлення; акумулятор; транспортування