Захист Вітчизни (рівень стандарту, «Основи медичних знань») - В. М. Лелека; А. М. Бахтін; Е. В. Винограденко (Видавництво «Ранок», 2018)
З усіх конституційних обов’язків громадян України лише один визначений як священний — це захист незалежної держави України. Щоб виконувати цей почесний військовий обов’язок свідомо та гідно, молодому поколінню потрібно знати й поважати свою країну, її минуле та сьогодення, мати уявлення про армію, бути готовим стати на захист здобутків та цінностей свого народу. Найважливіший принцип зовнішньої політики України — миролюбність і повага до інших держав. Разом із тим світ ще не позбавився воєнної небезпеки, у ньому ще зберігається вірогідність воєнної зіткнень. І для того щоб гарантувати права та свободи своїх громадян, Україна забезпечує захист власної незалежності, територіальної цілісності та конституційного ладу.
Лелека В. М. Захист Вітчизни (рівень стандарту, «Основи медичних знань») : підруч. для 10 кл. закл. загал. серед. освіти / В. М. Лелека, А. М. Бахтін, Е. В. Винограденко. — Харків : Вид-во «Ранок», 2018. — 144 с. : іл.
Keywords: Домедична допомога; Травма (пошкодження)