Студент-першокурсник у дзеркалі соціолінгвістичного дослідження - Дубова, О. А.; Дубініна, М. Д.; Надєїна, І. В.; Dubova, O. A.; Dubinina, M. D.; Nadeina, I. V. (My University, 2019)
Запропоновано структуру готовності до навчання в університеті. Розроблено систему засобів соціолінгвістичного дослідження рівня готовностей студентів першого курсу спеціальності філологія (прикладна лінгвістика). За допомогою прийомів соціолінгвістики встановлено рівень мотиваційної та емоційно-вольової готовностей студентів.
Freshman student in the mirror sociolinguistics investigation
Дубова, О. А. Студент-першокурсник у дзеркалі соціолінгвістичного дослідження = Freshman student in the mirror sociolinguistics investigation / О. А. Дубова, М. Д. Дубініна, І. В. Надєїна // Гуманіт. вісн. НУК. – Миколаїв : НУК, 2019. – Вип. 12. – С. 15–27.
Keywords: соціолінгвістика; педагогічна готовність; психологічна готовність; мотиваційна готовність; емоційно-вольова готовність; sociolinguistics; pedagogical readiness; psychological readiness; motivational readiness; emotional and volitional readiness