Вимірювання динамічних деформацій моделей суднових конструкцій методом електротензометрування - Суханов Максим Євгенійович (My University, 2025)
Об’єкт дослідження – тензометрична збірка на базі мікроконтролера ATmega 328P. Мета досліджень – тестування збірки тензометричного мосту Вітстона під керуванням мікроконтролера ATmega 328P, встановлення похибки вимірювань і меж застосовності вказаної збірки. Методика досліджень – чисельна, експериментальна. Проект містить розрахунки та графічні роботи, виконані на основі існуючих методик і нормативних документів. У роботі було досліджено тензометричну збірку моста Вітстона керовану мікроконтролером ATmega 328Р. Виконано розрахунки міцності моделі гофрованої перегородки танкеру і встановлено зони концентрації напружень. Виконано тестування тензометричної збірки моста Вітстона з тензорезисторами різних типів. Визначено похибки вимірювань і надано рекомендаціх щодо їх зменшення.
Dynamic deformations measurement of ships structure models by electrotensometrics metod
Суханов, М. Є. Вимірювання динамічних деформацій моделей суднових конструкцій методом електротензометрування = Dynamic deformations measurement of ships structure models by electrotensometrics metod : магістерська робота ; спец. 135 ''Суднобудування'' / М. Є. Суханов ; наук. кер. С. Ю. Клименков. – Миколаїв : НУК, 2025. – 52 с.
Keywords: корпус; гофрована пререгородка; міцність; тен- зометрування; 135 ''Суднобудування''; hull; corrugated bulkhead; strength; tensometry