Громадянська освіта - ключова компетентність молодших школярів у Новій українській школі - Філімонова Т.В.; Семешко О.О. (НУК імені адмірала Макарова, 2025)
У статті розкривається проблема формування громадянської компетентності у молодшого школяра у Новій українській школі. Актуальність громадянської освіти зумовлена процесом становлення України як незалежної суверенної демократичної держави. Беручи до уваги події останніх десятирічь, які відбулись в нашій державі, проблема громадянської компетентності дітей і молоді сьогодні набуває загальнодержавного масштабу. В сучасних умовах, громадянська освіта повинна виконати головне завдання ‒ підготувати прийдешнє покоління до активної участі в житті демократичного суспільства й розвитку демократичної культури. Реалізувати завдання сьогодення покликані інноваційні підходи і засоби.
Філімонова Т.В. Громадянська освіта - ключова компетентність молодших школярів у Новій українській школі / Т.В. Філімонова, О.О. Семешко // Педагогічна спадщина Василя Сухомлинського в контексті професійної освіти: міждисциплінарний вимір: матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю, м. Миколаїв, 16-17 жовтня 2025 р.: електрон. наук. видання. НУК імені адмірала Макарова, ПНПУ імені В. О. Сухомлинського; за ред. В. Л. Мозгового; відп. за вип. І. А. Корнієнко. Миколаїв: НУК імені адмірала Макарова, 2025. С. 137-141
Keywords: громадянська освіта; Нова українська школа; ключова компетентність; громадянська компетентність.