Дослідження нелінійних ефектів деформування суднових валопроводів - Лук'янцева Мар'яна Сергіївна (НУК, 2024)
Темою кваліфікаційної роботи є аналіз результатів вимірювань навантажень підшипників суднових валопроводів. Головною метою було виявити можливі джерела розбіжностей теоретичних та фактичних результатів Jack-up тесту. У роботі була проаналізована актуальність даної теми. Описані способи вимірювань навантажень на підшипники валопроводу, визначені фактори впливу, розкрита важливість автоматизації системи та моніторингу підшипників та їх оптимізація. Для отримання більш точних результатів вимірювань була проаналізована важливість взаємодії різних методів визначення навантажень на підшипники. Також були проаналізовані економічні аспекти різних методів для вирівнювання валопроводу та вимірювань навантажень на підшипники. Визначено економічні вигідні сторони та ризики центрування та визначення навантажень на підшипники, що є важливим у судноплавстві. Графічна частина роботи складається з наступного: теоретичне креслення, 3D-модель суднової установки.
Investigation of Nonliner Deformation Effects of Ship Shafting Systems :
Лук'янцева, М. С. Дослідження нелінійних ефектів деформування суднових валопроводів = Investigation of Nonliner Deformation Effects of Ship Shafting Systems : магістерська робота ; спец. 135 "Суднобудування" / М. С. Лук'янцева ; наук. кер. Г. В. Шарун. – Миколаїв : НУК, 2024. – 69 с.
Keywords: валопровід; 3D-модель; підшипники валопроводу; теоретичне креслення; 135 "Суднобудування"; shaft; 3D-model; shaft bearings; theoretical drawing