Математична модель для автоматизації прийняття рішень щодо якості програмних систем e-commerce на Java та програма для її реалізації - Малюк Анастасія Сергіївна; Maliuk Anastasia Serhiivna (My University, 2025)
Малюк Анастасія Сергіївна «Математична модель для автоматизації прийняття рішень щодо якості програмних систем e-commerce на Java та програма для її реалізації» Кваліфікаційна робота на здобуття освітнього рівня магістра зі спеціальності 124 - «Системний аналіз». Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова, 2025 р. Обсяг роботи: 117 стор., 6 табл., 16 рис., 23 використаних джерела, 5 додатків. Актуальність теми: Розроблення математичної моделі для автоматизації прийняття рішень у сфері e-commerce забезпечить оптимізацію процесів оцінювання якості, підвищення ефективності розробки та вдосконалення програмних систем e-commerce на Java. Мета та завдання дослідження. Метою роботи є підвищення достовірності прийняття рішень щодо якості програмних систем з відкритим кодом, що розробляються мовою Java у сфері e-commerce. Об’єктом дослідження є процес оцінювання якості програмних систем e-commerce на Java. Предмет дослідження є математичні моделі для прийняття рішень щодо якості програмних систем e-commerce на Java, що використовують метрики RFC, CBO, WMC. Методи дослідження: математичного моделювання, теорії ймовірності, математичної статистики та регресійного аналізу, об`єктно-орієнтованого програмування. Наукова новизна одержаних результатів. Удосконалено математичну модель для прийняття рішень щодо якості програмних систем e-commerce на Java із застосуванням метрик RFC, CBO та WMC шляхом використання нормалізуючого перетворення у формі десяткового логарифму з урахуванням викидів регресії. Запропонована модель, порівняно з існуючими моделями, враховує інтервали значень метрик програмних систем e-commerce на Java, що забезпечує підвищення достовірності оцінювання якості відповідних програмних систем. Практичне значення одержаних результатів. Розроблено програму, яка реалізує побудовану математичну модель для автоматизації прийняття рішень щодо якості програмних систем e-commerce на Java. Апробація результатів дослідження. Основні положення та результати досліджень, викладені у роботі, були оприлюднені на VIII Всеукраїнській науково-практичній інтернет-конференції студентів, аспірантів та молодих вчених за тематикою «Сучасні комп’ютерні системи та мережі в управлінні» (24 листопада 2025 р., м. Херсон, м. Хмельницький). Публікація. За результатами досліджень опубліковано одну наукову працю, а саме матеріали конференції.
Mathematical model for automating decision-making regarding the quality of e-commerce software systems in Java and a software for its implementation
Малюк, А. С. Математична модель для автоматизації прийняття рішень щодо якості програмних систем e-commerce на Java та програма для її реалізації = Mathematical model for automating decision-making regarding the quality of e-commerce software systems in Java and a software for its implementation : магістерська робота ; спец. 124 ''Системний аналіз'' / А. С. Малюк ; наук. кер. Л. М. Макарова. – Миколаїв : НУК, 2025. – 118 с.
Keywords: регресійна модель; оцінювання якості; e-commerce; метрики RFC; CBO; WMC; застосунок з відкритим кодом; Java.; 124 ''Системний аналіз''; regression model; quality assessment; e-commerce; RFC; CBO; WMC metrics; open source application; Java