Удосконалена система широтно-імпульсного регулювання двигуном постійного струму - Савченко, Олег Валерійович; Жук, Дмитро Олександрович; Жук, Олександр Кирилович; Криворучко, Дмитро Вікторович (My University, 2019)
Система широтно-імпульсного регулювання двигуном постійного струму містить друковану плату, на якій розташовані мікроконтролер, кнопки керування, дисплей відображення режимів роботи, біполярний транзистор, роз'єми зовнішніх підключень. Додано: лінійні стабілізатори напруги L7812 та L7805 для живлення мікроконтролера та мікросхем керування польовими транзисторами; DC-DC- перетворювач та оптопара для гальванічної розв'язки силової частини; мікросхеми керування польовими транзисторами; польові транзистори для більш високих навантажень; кварцовий резонатор для більш стабільної роботи мікроконтролера.
Пат. 133503 Україна. Удосконалена система широтно-імпульсного регулювання двигуном постійного струму / О. В. Савченко, Д. О. Жук, О. К. Жук, Д. В. Криворучко (Україна). – Заявл. 02.11.2018 ; опубл. 10.04.2019, Бюл. № 7.
Keywords: патент; система широтно-імпульсного регулювання; двигун постійного струму