Дослідження характеристик якірно-швартовного пристрою напівзануреної бурової установки - Шаров Сергій Валерійович (My University, 2024)
Об'єкт дослідження – якорно-швартовний пристрій НЗБУ. Мета дослідження – дослідження впливу зовнішніх сил, що діють на якірний пристрій напівзанурювальної установки. Методика дослідження – аналітична, чисельна. Робота містить низку розрахунків та графічних матеріалів, виконаних на підставі існуючих методик та нормативних документів. У текстовій частині роботи подано для розгляду та аналізу існуючі НЗБУ. Визначено основні елементи НЗБУ. Робота містить: дослідження параметрів хвилювання для режимів буріння та виживання НЗБУ відповідно до вимог СНиП 2.06.04-82, дослідження сил та навантажень, що діють на НЗБУ в режимі буріння та виживання, вибір елементів якірно-швартовного пристрою, дослідження параметрів якірної стоянки НЗБУ в режимі виживання, дослідження міцності елементів якірно-швартового пристрою. Графічна частина має всі необхідні креслення, які дають уявлення про НЗБУ та якірний пристрій.
Шаров, С. В. Дослідження характеристик якірно-швартовного пристрою напівзануреної бурової установки : магістерська робота ; спец. 135 "Суднобудування" / С. В. Шаров ; наук. кер. В. В. Зайцев. – Миколаїв : НУК, 2024. – 125 с.
Keywords: НЗБУ; ЕЛЕМЕНТИ НЗБУ; ЯКІРНО-ШВАРТІВНИЙ ПРИСТРІЙ; ЯКІР; ЯКІРНА СТОЯНКА НЗБУ; КНЕХТ; 135 "Суднобудування"; semisubmersible platform; elements of platform; anchormooring system; anchor; anchorage of platform; bollard