Використання газового палива для оптимізації технічних характеристик двигуна потужністю 45 кВт. Прототип – 4Ч7,6/8 - Коцюбенко Олексій Олександрович (My University, 2025)
Анотація Пояснювальна записка до бакалаврської роботи на тему «Разрубка інжекторної газоподачі для чотиритактного двигуна потужністю 45 кВт» включає вступ, чотири основні розділи та п’ять додатків, серед яких — дві специфікації та п’ять креслярських листів. У текстовій частині представлено опис конструкції двигуна-прототипу 4Ч7,6/8, водонасосної станції, а також виконано розрахунки робочого процесу проектованого двигуна з визначенням його ключових параметрів. Здійснено аналіз теплового балансу, побудовано теоретичну та реальну індикаторні діаграми. Для створення діаграм сил, що діють на кривошипно-шатунний механізм (КШМ), проведено динамічний розрахунок двигуна. Надано детальний опис інжекторної системи подачі газу, а також виконано розрахунки окремих її елементів, зокрема заслінки та впускного колектора.Крім того, у роботі розглянуто заходи з охорони праці та захисту навколишнього середовища. У кінці подано узагальнені висновки щодо виконаної роботи. Додатки до пояснювальної записки містять креслення двигуна 4Ч7,6/8 (поперечний переріз), креслення складальне заслінки, а також діаграми сил, що діють на деталі КШМ, креслення двигун-насос та схеми подачі газу інжекторного типу.
Коцюбенко, О. О. Використання газового палива для оптимізації технічних характеристик двигуна потужністю 45 кВт. Прототип – 4Ч7,6/8 : бакалаврська робота ; спец. 142 ''Енергетичне машинобудування'' / О. О. Коцюбенко ; наук. кер. А. І. Дубовець. – Первомайськ : ПННІ НУК, 2025. – 84 с.
Keywords: газовий двигун; робочий цикл; впускний колектор; КШМ; індикаторна діаграма; динамічний розрахунок; 142 ''Енергетичне машинобудування''; gas engine; operating cycle; intake manifold; CCHM; indicator diagram; dynamic calculation