Спортивний блогінг сучасному комунікаційному просторі - Бевзюк Катерина Валеріївна (My University, 2026)
Кваліфікаційна робота присвячена дослідженню особливостей розвитку та функціонування спортивного блогінгу в сучасному комунікаційному просторі. Основною метою роботи є з'ясування ролі спортивних блогерів як учасників медіакомунікаційних процесів, аналіз їхніх контент-стратегій, способів взаємодії з аудиторією та визначення перспектив розвитку цієї сфери в Україні та світі. У першому розділі розглянуто теоретичні основи блогінгу у спортивному комунікаційному просторі: визначено поняття блогінгу та його роль у сучасних медіа, схарактеризовано сутність і структуру спортивного комунікаційного простору, а також простежено еволюцію спортивного блогінгу та його вплив на аудиторію. У другому розділі досліджено особливості функціонування спортивного блогінгу – типи й формати спортивних блогів, контент-стратегії блогерів, а також механізми взаємодії з аудиторією та формування довіри. Третій розділ містить аналіз діяльності популярного спортивного блогера (на прикладі анімаційного футбольного проєкту 442oons), розгляд ключових проблем і викликів галузі (конкуренція, авторські права, достовірність інформації, технічні та фінансові труднощі, залежність від алгоритмів платформ), а також перспектив розвитку спортивного блогінгу з урахуванням технологічних інновацій, монетизації та становлення українського ринку.
Sports Blogging in Today's Communication Space
Бевзюк, К. В. Спортивний блогінг сучасному комунікаційному просторі = Sports Blogging in Today's Communication Space : бакалаврська робота ; спец. 061 ''Журналістика'' / К. В. Бевзюк ; наук. кер. О. С. Філатова. – Миколаїв : НУК, 2026. – 54 с.
Keywords: спортивний блогінг; комунікаційний простір; спортивна медіакомунікація; контент-стратегія; взаємодія з аудиторією; медіабренд; 061 ''Журналістика''; sports blogging; communication space; sports media communication; content strategy; audience engagement; media brand