Податкові витрати та контроль за їх станом в системі обліково-податкового інформаційного простору - Гавриленко, Н. В.; Грищенко, О. В. (My University, 2016)
Упровадження в систему українського господарського обліку підсистеми податкового обліку продовжує викликати запитання і нерозуміння в частині практичного застосування та доцільності. Відмінності в принципах угруповання доходів і витрат організації, їх визнання в бухгалтерському обліку і для цілей оподаткування, способи оцінки незавершеного виробництва та готової продукції та деякі інші розбіжності не мають економічного обґрунтування. Необхідно зазначити, що самостійно податковий облік застосовується досить рідко, тоді як методологія його ведення практично скрізь заснована на методології бухгалтерського обліку. Одним з аргументів за ведення податкового обліку як самостійної підсистеми називають відмінності в правилах формування багатьох показників для цілей бухгалтерського обліку та для цілей оподаткування.
Гавриленко, Н. В. Податкові витрати та контроль за їх станом в системі обліково-податкового інформаційного простору [Електронний ресурс] = A conceptual model of tax accounting taxes under of the tax code / Н. В. Гавриленко, О. В. Грищенко. – Глобальні та національні проблеми економіки : електрон. наук. вид. – Миколаїв : МНУ ім. В. О. Сухомлинського, 2016. – № 14. – С. 922–927.
Keywords: бухгалтерський облік; податковий облік; податок на прибуток; податкова база; проблеми організації податкового обліку; accounting; tax accounting; income tax; tax base; problems of the organization of tax accounting; бухгалтерский учет; налоговый учет; налог на прибыль; налоговая база; проблемы организации налогового учета