Вдосконалення конструкції з'єднання колінчастого валу з маховиком і валом електрогенератора для стаціонарного газового двигуна потужністю 550 кВт. Прототип 6ГЧН 25/34 - Ковальчук Георгій Андрійович (My University, 2025)
В кваліфікаційній роботі «Вдосконалення конструкції з’єднання колінчастого валу з маховиком і валом електрогенератора для стаціонарного газового двигуна потужністю 550 кВт. Прототип 6ГЧН 25/34» приведений опис конструкції двигуна-прототипу 6ГЧН 25/34, виконані розрахунки робочого процесу, теплового балансу та динаміки двигуна, проведений аналіз конструкцій з’єднань колінчастого валу з електрогенератором. Обґрунтована покращена конструкція з’єднувальних призонних болтів, яка забезпечує більшу технологічність складання і розбирання колінчастого валу з маховиком і валом приводного обладнання. Приведені також заходи по забезпеченню охорони праці при складанні та експлуатації двигуна. В графічній частині роботи виконані складальні креслення двигуна, з’єднання колінчастий вал – маховик – вал – електрогенератора та робочі креслення маховика і з’єднувального елемента, індикаторна діаграма та діаграми сил, що діють в КШМ.
Ковальчук, Г. А. Вдосконалення конструкції з'єднання колінчастого валу з маховиком і валом електрогенератора для стаціонарного газового двигуна потужністю 550 кВт. Прототип 6ГЧН 25/34 : бакалаврська робота ; спец. 131 "Прикладна механіка" / Г. А. Ковальчук ; наук. кер. О. І. Грабовенко. – Первомайськ : ПННІ НУК, 2025. – 63 с.
Keywords: газовий двигун; робочий процес; індикаторна діаграма; діаграми сил; тепловий баланс; колінчастий вал; маховик; вал електрогенератора; 131 "Прикладна механіка"; gas engine; work process; indicator diagram; force diagrams; heat balance; crankshaft; flywheel; electric generator shaft