Оцінювання рівня фондовіддачі основних засобів на підприємствах промисловості - Прокопович Леонід; Литвиненко Юлія; Prokopovich Leonid; Lytvynenko Yuliia (НУК, 2023)
Розглянута проблема підвищення достовірності оцінювання рівня фондовіддачі основних засобів у промисловості. Аналізується залежність величини фондовіддачі основних засобів від наступних факторів: первісна вартість основних засобів; знос основних засобів. Для побудови регресійних моделей застосовувались: метод найменших квадратів, k-ближніх сусідів, бінарного дерева рішень.
Evaluation of the level of fixed assets return on investment at industrial enterprises
Прокопович, Л. Оцінювання рівня фондовіддачі основних засобів на підприємствах промисловості = Evaluation of the level of fixed assets return on investment at industrial enterprises / Л. Прокопович, Ю. Литвиненко // Матеріали наук. екон. читань "Актуальні вектори відновлювальної трансформації економіки України". – Миколаїв : НУК, 2023. – Т. 1. – С. 308–314.
Keywords: основні засоби; регресія; метод головних компонент; дерево рішення; k-ближніх сусідів; fixed assets; regression; principal component method; decision tree; k-nearest neighbors