Технологізація процесу навчання у ЗВО як засіб фундаменталізації вищої освіти - Вишківська Ванда; Патлайчук Оксана; Кінаш Анастасія; Vyshkivska Vanda; Patlaichuk Oksana; Kіnash Аnastasiіa (My University, 2023)
У статті досліджуються питання технологізації процесу навчання як засобу фундаменталізації вищої освіти у контексті модернізації професійної підготовки майбутнього вчителя у закладі вищої освіти. Дослідження базується на розкритті сутності й змісту таких дефініцій, як “педагогічна технологія”, “технологізація”, “фундаменталізація освіти у ЗВО” та аналізу їх взаємозв’язків у контексті професійно-педагогічної підготовки. Обґрунтовано, що фундаменталізація освіти як провідний дидактичний принцип, шляхом поглиблення загальнонаукової та професійної підготовки, реалізації контекстної моделі навчання, зорієнтована на всебічний розвиток майбутніх фахівців як особистостей та як професіоналів.
Technologization of the educational process in higher education as a means of fundamentalization of higher education
Вишківська, В. Технологізація процесу навчання у ЗВО як засіб фундаменталізації вищої освіти = Technologization of the educational process in higher education as a means of fundamentalization of higher education / В. Вишківська, О. Патлайчук, А. Кінаш // Молодь і ринок. – 2023. – No 5 (213). – С. 94-99.
Keywords: дидактична концепція вищої освіти; педагогічна технологія; технологізація; фундаменталізація освіти у ЗВО; didactic concept of higher education; pedagogical technology; technologization; fundamentalization of education in higher education institutions