Розробка технології складання та зварювання траверси вантажопідйомністю 40 т - Житнікова, Н. П.; Zhitnikova, N. P. (My University, 2022)
До дипломного проекту на тему: « Розробка технології складання та зварювання траверси вантажопідйомністю 40 т» студентки групи 3127 зст спеціальності 6.131.01 – Інжиніринг зварюваних та споріднених процесів Житнікової Н. П. Керівник – канд. техн. наук, проф. Костін О. М. В дипломному проекті розглянута конструкція траверси та технології її виготовлення, що існують, виконана оцінка зварюваності сталі. Розроблена технологія механізованого виготовлення вантажопідйомної траверси із застосуванням автоматичного зварювання для таврових поясних швів і механізованого зварювання в суміші захисних газів напусткових зʼєднань. Виконано розрахунок зварювання, розрахунок термоциклів, дана оцінка очікуваної структури зварного зʼєднання, призначені катети зварних зʼєднань. Розглянуто питання вибору зварювального устаткування, обладнання, проведено розрахунок технологічної собівартості складання і зварювання траверси, а також охорони праці при виконанні зварювальних робіт.
Житнікова, Н. П. Розробка технології складання та зварювання траверси вантажопідйомністю 40 т = Development of technoljgy for assembly and welding traverse carrying of 40 t : бакалаврська робота ; 131 “Прикладна механіка“ / Н. П. Житнікова ; наук. кер. О. М. Костін. – Миколаїв : НУК, 2022. – 103 с.
Keywords: траверса; розробка технології; складання; зварювання; 131 “Прикладна механіка“; traverses; development of technology; assembly; welding