Економічна політика ТНК у сучасних міжнародних інвестиційних процесах - Хамандрик, Х. С.; Вдовиченко, Л. Ю.; Khamandryk, K. S. (My University, 2019)
У доповіді представлено особливості транснаціональних корпорацій (ТНК) у світі на основі розглянутих підходів до визначення сутності поняття «ТНК». Охарактеризовано потребу в дослідженні впливу діяльності ТНК на розвиток національної економічної системи. Обґрунтовано позитивні та негативні чинники функціонування іноземних ТНК в Україні. Висвітлено основні підходи до вдосконалення державного регулювання ТНК.
TNC's economic policy in modern international investment processes
Хамандрик, Х. С. Економічна політика ТНК у сучасних міжнародних інвестиційних процесах / Х. С. Хамандрик, Л. Ю. Вдовиченко // Матеріали всеукр. наук. екон. читань з міжнар. участю «Трансформація економічних процесів у морегосподарському комплексі України», 17–18 груд. 2019 р. – Миколаїв : Вид. Торубара В. В., 2019. – С. 177–182.
Keywords: ТНК; транснаціоналізація; глобалізація; світова економіка; національна економіка; TNC's; transnationalization; globalization; world economy; national economy