Дослідження технології зварювання вузлів трубної решітки теплообмінника з використанням автоматизованого комплексу - Долгополов, Д. В. (My University, 2021)
Кваліфікаційної роботи студента гр. 6121м Долгополова Данила Валерійовича. Тема роботи Дослідження технології зварювання вузлів трубної решітки теплообмінника з використанням автоматизованого комплексу. Робота спрямована на підвищення ефективності зварювальних робіт в атомній енергетиці. Мета роботи – дослідження технології автоматичного зварювання вузла «труба (заглушка)–трубна дошка» теплообмінника типу ПГВ-1000 з використанням автоматизованого комплексу У роботі вирішені наступні завдання: 1. Розроблено технологічні процеси зварювання вузлів теплообмінників стосовно до умов ЮУ АЕС з використанням автоматизованого комплексу. 2. Вибрана конструкція зварного вузла трубної решітки та оцінка якості зварних з’єднаннь. 3. Розрахунковим шляхом визначені параметри режиму автоматичного зварювання МІГ кільцевих швів при вварюванні ТОТ та заглушок у трубну дошку теплообмінника. 4. Визначені розрахунком параметри режиму зварювання забезпечують задовільне формування кільцевих швів з’єднання «ТОТ (заглушка)–трубна дошка». 5. Виконані металографічні дослідження технології автоматичного зварювання вузлів трубної решітки теплообмінників. 6. Виконана економічна оцінка технології зварювання вузлів теплообмінників з використанням автоматизованого комплексу. Робота складається з 6 розділів, містить 103 сторінок тексту, 47 рисунків, 16 таблиць та 22 використаних джерел інформації. Керівник роботи Драган Станіслав Володимирович
Долгополов, Д. В. Дослідження технології зварювання вузлів трубної решітки теплообмінника з використанням автоматизованого комплексу = Research of technology of welding of knots of a pipe lattice of the heat exchanger with use of the automated comple : магістерська робота ; спец. 131 “Прикладна механіка“ / Д. В. Долгополов ; наук. кер. С. В. Драган. – Миколаїв : НУК, 2021. – 106 с.
Keywords: зварювання; автоматизований комплекс; технологія; теплообмінник; 131 “Прикладна механіка“; welding; automated complex; technology; heat exchanger