Фінансові аспекти стратегії забезпечення корпоративної стійкості - Рогов, Георгій Костянтинович; Рогов, Георгий Константинович; Rohov, Heorhiy (My University, 2016)
У статті розглядаються проблеми, пов’язані з розробкою стратегії забезпечення корпоративної стійкості. Така стратегія передбачає орієнтацію організації на оптимальну траєкторію руху фінансових показників за динамічного балансу економічних, екологічних і соціальних результатів. Стратегічне бачення корпоративної стійкості залежить від ступеня зрілості фінансових механізмів сталого розвитку. У статті досліджено зміст взаємопов'язаних фінансових завдань, вирішення яких необхідне для розробки стратегії забезпечення корпоративної стійкості. Доведено необхідність ідентифікації та оцінки ризиків, пов’язаних із формуванням фінансових механізмів сталого розвитку. Визначено взаємозв’язок між структурою капіталу, фінансовою ресурсною та корпоративною стійкістю. Запропоновано методику визначення балансу корпоративного розвитку в економічному, екологічному й соціальному вимірах та оптимальної стратегії корпоративної стійкості на основі максимізації вартості бізнесу в умовах невизначеності. Сформульовано рекомендації щодо застосування збалансованої системи показників сталого розвитку в процесі декомпозиції стратегічних цілей.
Рогов, Г. К. Фінансові аспекти стратегії забезпечення корпоративної стійкості = The financial aspects of corporate sustainability strategy / Г. К. Рогов // Вісн. соціально-економічних досліджень. – Одеса : ОНЕУ, 2016. – Вип. 1 (60). – С. 247–254.
Keywords: сталий розвиток; фінансові механізми; корпоративна стійкість; фінансова ресурсна стійкість; система збалансованих показників; фінансові ризики; устойчивое развитие; финансовые механизмы; корпоративная устойчивость; финансовая ресурсная устойчивость; система сбалансированных показателей; финансовые риски; sustainable development; financial mechanisms; corporate sustainability; financial stability; balanced scorecard; financial risks