Проєкт ГТА простого термодинамічного циклу потужністю 10 МВт для приводу нагнітача компресорної станції - Павлов Іван Сергійович (My University, 2025)
У роботі виконано проєктування газотурбінного агрегату простого термодинамічного циклу потужністю 10 МВт для приводу нагнітача компресорної станції. Послідовно освітлені наступні питання: виконано патентно-інформаційний пошук; проведено термодинамічні та габаритні розрахунки газотурбінного агрегату простої схеми на режимі повної потужності; виконано оптимізацію параметрів циклу газотурбінного агрегату, обрано оптимальну міру підвищення тиску; проведено детальний тепловий розрахунок схеми газотурбінного агрегату на режимі повної потужності та габаритно-компонувальний розрахунок двигуна; виконано термогазодинамічний розрахунок турбіни низького тиску на середньому діаметрі; за результатами розрахунків побудовано ескіз меридіанного перерізу двигуна та конструктивно–кінематичну схему двигуна; побудовано поздовжній розріз турбіни двигуна та його паливну систему.
Павлов, І. С. Проєкт ГТА простого термодинамічного циклу потужністю 10 МВт для приводу нагнітача компресорної станції : бакалаврська робота ; спец. 142 ''Енергетичне машинобудування'' / І. С. Павлов ; наук. кер. А. В. Козловський. – Миколаїв : НУК, 2025. – 100 с.
Keywords: газотурбінна установка; компресорна станція; енергетичне машинобудування; ефективність; витрата палива; тепловий розрахунок; габаритний розрахунок.; 142 ''Енергетичне машинобудування''; gas turbine power plant; compressor station; power machinery; efficiency; fuel consumption; thermal calculation; overall calculation