Підвищення енергетичної ефективності СЕУ LNG-газовозу "Dapeng Sun" шляхом модернізації пропульсивного комплексу - Пастушенко Дмитро Олексійович (My University, 2025)
Випускна кваліфікаційна робота виконана магістрантом Д.О. Пастушенко за темою «Підвищення енергетичної ефективності СЕУ LNG-газовозу «Dapeng Sun» шляхом модернізації пропульсивного комплексу». Проаналізовано характеристики технічних систем і комплексів судна. Розглянуті характеристики комплексів і систем енергетичної установки. Проаналізовано вплив обмежень, які пов’язані з впливом компонентного складу вантажу на ефективність термохімічної утилізації скидної теплоти енергетичної установки танкеру LNG. Розглянуто комплектацію судна технічними засобами для забезпечення вимог конвенцій СОЛАС-74 та МАРПОЛ-73/78. Визначені заходи щодо охорони праці та піклування про людей на судні відповідно до МКУБ. Розроблено технологічну розробку монтажу та технічне обслуговування відцентрового насосу опріснювальної установки. Проведено техніко-економічний та екологічний аналіз технічних рішень. Кваліфікаційна робота викладена на сторінках, містить 46 рисунків, 13 таблиць, 1 додаток. Список використаної літератури становить 30 джерел. Графічна частина роботи (презентація) складається із 14 плакатів та креслень.
Increasing the energy efficiency of the IPP LNG-carrier due to modernization of the propulsion complex
Пастушенко, Д. О. Підвищення енергетичної ефективності СЕУ LNG-газовозу "Dapeng Sun" шляхом модернізації пропульсивного комплексу = Increasing the energy efficiency of the IPP LNG-carrier due to modernization of the propulsion complex : магістерська робота ; спец. 135 "Суднобудування" / Д. О. Пастушенко ; наук. кер. О. К. Чередніченко. – Миколаїв : НУК, 2025. – 125 с.
Keywords: суднова енергетична установка; LNG; ефективність термохімічної утилізації; СОЛАС-74; відцентровий насос; екологічний аналіз; 135 "Суднобудування"; vessel power plant; lng; thermochemical utilization’s efficiency; solas 1974; centrifugal pump; environmental analys