Лабораторний стенд по дослідженню роботи крокового двигуна - Савченко, Олег Валерійович; Білюк, Іван Сергійович; Фоменко, Андрій Миколайович; Шарейко, Дмитро Юрійович; Ставинський, Ростислав Андрійович; Ольшевський, Сергій Іванович; Фоменко, Ліліана Андріївна; Гаврилов, Сергій Олексійович (My University, 2019)
Корисна модель відноситься до лабораторних стендів для дослідження елементів систем автоматики, промислових роботів, верстатів з ЧПК і може бути використана в інших технічних пристроях електромеханічних систем керування кроковими двигунами. Корисна модель відноситься до промислових роботів і може бути використана в інших технічних пристроях електромеханічних систем керування з кроковими двигунами. Вона відрізняється тим, що було додано мікроконтролер Atmega8, який має більший об’єм пам’яті та більшу кількість портів вводу виводу. Додано матричну клавіатуру 4х4 для увімкнення режимів роботи крокового двигуна. Було додано драйвер крокового двигуна TB6600HQ, за допомогою якого можна реалізувати мікрокрокові режими роботи двигуна, такі, як 1/2, 1/4, 1/8, 1/16 та 1/32 кроку. Живлення відбувається від будь яких джерел напругою від 13 В до 40 В змінного чи постійного струму за допомогою діодного мосту та лінійних стабілізаторів напруги, які встановлені на вході живлення. Покращення компактності, точності керування, надійності та довговічності системи керування досягається за рахунок модульності конструкції та використання єдиного джерела живлення.
Пат. 136489 Україна. Лабораторний стенд по дослідженню роботи крокового двигуна / О. В. Савченко, І. С. Білюк, А. М. Фоменко, Д. Ю. Шарейко, Р. А. Ставинський, С. І. Ольшевський, Л. А. Фоменко, С. О. Гаврилов (Україна). – Заявл. 07.02.2019 ; опубл. 27.08.2019, Бюл. № 16.
Keywords: крокові двигуни; система керування; мікроконтролер Atmega8; драйвер крокового двигуна TB6600HQ