Формування системи студентського самоврядування у 1980‒1990 рр. - Трибулькевич, К. Г.; Trybulkevych, K. H. (My University, 2017)
У статті здійснено аналіз розвитку студентського самоврядування у період 1980‒1990 рр. Виявлено й класифіковано основні суперечності розвитку студентського самоврядування; розкрито його структуру, принципи, методи та форми у вищих навчальних закладах України в контексті розвитку вітчизняної освіти; з’ясовано особливості розвитку студентського самоврядування в освітньому процесі вітчизняних навчальних закладів в окресленому історичному періоді. Охарактеризовано основні тенденції розвитку студентського самоврядування 1980-х років. Установлено закономірності розвитку студентського самоврядування, що знайшли найбільш характерне вираження у 1980-х роках
Formation of system of student government in 1980-1990.
Трибулькевич, К. Г. Формування системи студентського самоврядування у 1980‒1990 рр. = Formation of system of student government in 1980-1990 / К. Г. Трибулькевич // Гуманіт. вісн. НУК. – Миколаїв : НУК, 2017. – Вип. 10. – С. 125–127.
Keywords: студентське самоврядування; вищий навчальний заклад; суспільно-корисна діяльність; студентські гуртки; комсомольська організація; профспілкова організація; student government; higher education; public benefit activities; student clubs; Komsomol organization; the trade union organization