Розробка конструкції з’єднувальної муфти підвищеної надійності для дизельного двигуна потужністю 30 кВт. Прототип 4Ч10,5/13 - Брага Вадим Олександрович (My University, 2023)
В кваліфікаційній роботі «Розробка конструкції з’єднувальної муфти підвищеної надійності для дизельного двигуна потужністю 30 кВт» приведений опис конструкції двигуна - прототипу 4Ч10,5/13, виконані розрахунки робочого процесу, теплового балансу та динаміки двигуна, проведений аналіз конструкцій з’єднувальних муфт, на основі якого пропонується застосувати замість серійної пружної з'єднувальної муфти пальцевого типу муфту поліпшеної конструкції (відцентрову), яка вирішує проблему крутильних коливань валопроводу дизель – генератора. В графічній частині роботи виконані складальне креслення двигуна, з’єднувальної муфти, робоче креслення маховика та інших деталей муфти, індикаторна діаграма та діаграми сил, що діють в КШМ.
Брага, В. О. Розробка конструкції з’єднувальної муфти підвищеної надійності для двигуна потужністю 30 кВт. Прототип – 4Ч 10,5/13 : бакалаврська робота ; спец. 142 "Енергетичне машинобудування" / В. О. Брага ; наук. кер. О. І. Грабовенко. – Первомайськ : ПННІ НУК, 2023. – 69 с.
Keywords: Дизельний двигун; індикаторна діаграма; діаграми сил; тепловий баланс; з’єднувальна муфта; маховик; ваги; 142 "Енергетичне машинобудування"