Забезпечення працездатності суднових енергетичних установок в умовах розцентровок осей з’єднувальних валів головних турбозубчастих агрегатів - Савенков О. І.; Savenkov Oleg Igorevich (My University, 2023)
Найбільш перспективним способом зниження негативного впливу перекосів осей з’єднувальних валів головних турбозубчастих агрегатів на працездатність суднових енергетичних установок є застосування конструкцій зубчастих муфт з комбінованою поздовжньою модифікацією зовнішніх і внутрішніх зубів, які за рахунок рівномірного розподілу зусиль між усіма спряженими парами зубами характеризується підвищеною, більш ніж у двічі, навантажувальною здатністю в порівнянні з традиційними конструкціями та здатні компенсувати кути перекосу до 5ꞏ10–3 рад.
Ensuring the performance of ship energy installations in the conditions of ratings of the axes of the connecting shafts of the main turbo-gear units
Савенков, О. І. Забезпечення працездатності суднових енергетичних установок в умовах розцентровок осей з’єднувальних валів головних турбозубчастих агрегатів = Ensuring the performance of ship energy installations in the conditions of ratings of the axes of the connecting shafts of the main turbo-gear units / О. І. Савенков // Матеріали ХIV міжнар. наук.-техн. конф. "Інновації в суднобудуванні та океанотехніці". – Миколаїв : НУК, 2023. – С. 217–222.