Розрахунок автомобільного двигуна типу 6ЧН 12,3/15,6 - Єрьомін Володимир Володимирович (My University, 2025)
У бакалаврській роботі «Розрахунок автомобільного двигуна типу 6ЧН 12,3/15,6» здійснено комплексний розрахунок автомобільного дизельного двигуна, а також проектування елементів шатунної групи. Представлено детальний опис конструкції автомобільного двигуна типу 6ЧН 12,3/15,6, здійснено моделювання його робочого циклу, а також кінематичний й динамічний розрахунки. За результатами здійснених розрахунків було одержано ряд відповідних залежностей. Розглянуто призначення та умови експлуатації шатунів дизельних двигунів. Проведено аналіз усіх навантажень, що діють на шатунну групу двигуна, а також визначені й систематизовані матеріали, які використовуються в двигунобудуванні для виготовлення шатунів різного призначення. Виконано розрахунок міцності шатуна і його нижньої кришки. Виконано аналіз заходів безпеки під час ремонтування та технічного обслуговування автотранспорту з двигунами внутрішнього згоряння. Розраховано рівень вібрації та шуму від високообертового дизельного ДВЗ 6ЧН 12,3/15,6, який застосовується у складі вантажних автомобілях. Бакалаврська робота виконана українською мовою та складається з 62 аркушів пояснювальної записки і 3 креслень графічної частини.
Calculation of a 6CHN 12.3/15.6 automobile engine
Єрьомін, В. В. Розрахунок автомобільного двигуна типу 6ЧН 12,3/15,6 = Calculation of a 6CHN 12.3/15.6 automobile engine : бакалаврська робота ; спец. 142 "Енергетичне машинобудування" / В. В. Єрьомін ; наук. кер. Б. Г. Тимошевський. – Миколаїв : НУК, 2025. – 62 с.
Keywords: автомобільний дизельний двигун; робочий цикл; динамічний розрахунок; кінематичний розрахунок; розрахунок на міцність; шатун; 142 "Енергетичне машинобудування"; automotive diesel engine; duty cycle; dynamic calculation; kinematic calculation; strength calculation; connecting rod