Розробка інформаційної системи обробки зображень інтерʼєру за допомогою штучного інтелекту - Гончаров А. В.; Honcharov A. V. (My University, 2026)
Бакалаврська робота присвячена розробці інформаційної системи обробки зображень інтер'єру за допомогою технологій штучного інтелекту. У роботі проведено аналіз предметної області, досліджено сучасні методи комп'ютерного зору, машинного навчання та глибоких нейронних мереж, які використовуються для автоматизованого аналізу цифрових зображень. У процесі дослідження розглянуто особливості обробки інтер'єрних зображень, визначено основні вимоги до інформаційної системи та проаналізовано існуючі програмні рішення. Запропоновано концепцію інформаційної системи, що забезпечує автоматичне розпізнавання об'єктів інтер'єру, класифікацію приміщень, аналіз дизайнерських характеристик та формування результатів обробки на основі алгоритмів штучного інтелекту. У роботі розроблено архітектуру системи, логічну структуру бази даних, моделі взаємодії компонентів та алгоритми функціонування програмного забезпечення. Визначено вимоги до програмного та апаратного забезпечення, необхідного для реалізації системи. Також розглянуто питання охорони праці під час розробки та експлуатації програмного продукту. Практична цінність роботи полягає у створенні інформаційної системи, яка дозволяє автоматизувати процес аналізу зображень інтер'єру, підвищити швидкість обробки графічних даних та покращити якість прийняття рішень у сфері дизайну, архітектури та нерухомості. Робота складається з 74 сторінок машинописного тесту, 9 рисунків, 9 таблиць, 11 літературних джерел та 3-х додатків. Ключові слова: інформаційна система, штучний інтелект, комп'ютерний зір, обробка зображень, аналіз інтер'єру, машинне навчання, нейронні мережі, розпізнавання об'єктів, глибоке навчання, цифрові зображення.
Development of an information system for processing interior images using artificial intelligence
Keywords: інформаційна система; штучний інтелект; комп'ютерний зір; обробка зображень; аналіз інтер'єру; машинне навчання; нейронні мережі; розпізнавання об'єктів; глибоке навчання; цифрові зображення.; 122 "Комп’ютерні науки"; information system; artificial intelligence; computer vision; image processing; interior analysis; machine learning; neural networks; object recognition; deep learning; digital images