Методичні прийоми математичної статистики в рамках внутрішнього контролю - Циганова О. С. (My University, 2024)
Статистичні дослідження є міцним та ефективним інструментом аналізу значних обсягів інформації. Контролерові достатньо розрахувати три статистичних показника: дисперсію, середнє значення та стандартну помилку, щоб виділити із загальної сукупності незвичайні елементи або помітити нову тенденцію в роботі підприємства, а також виявити помилку або приховану шахрайську схему. Під час контролю облікових даних на підприємстві можливо використовувати і математичні методи
Циганова, О. С. Методичні прийоми математичної статистики в рамках внутрішнього контролю / О. С. Циганова // Abstracts of XXII Intern. Scientific and Practical Conf. "Methodology and organization of scientific research". – Berlin, 2024. – Р. 121–124.
Keywords: внутрішній контроль; статистичні показники; математичні методи