Нечеткие модели оценки рисков сложных технических систем при их мониторинге и диагностике - Вычужанин, В. В.; Шибаева, Н. О.; Vychuzhanin, Volodymyr V.; Shybaieva, Natalia O. (My University, 2016)
Наведено результати досліджень розроблених нечітких моделей оцінки ризиків взаємозв’язаних і взаємодіючих підсистем і їхніх елементів суднової складної технічної системи (СТС) і системи її дистанційного моніторингу й діагностики (ДМД) в аварійних ситуаціях. Результати дослідження розроблених нечітких моделей оцінки ризику дозволили оцінити вплив вірогідності виходу з ладу СТС, системи ДМД, збитку на загальний рівень ризику комплексу СТС і системи ДМД.
Вычужанин, В. В. Нечеткие модели оценки рисков сложных технических систем при их мониторинге и диагностике = Fuzzy models of risk evaluation of complex technical systems at their monitoring and diagnostics / В. В. Вычужанин, Н. О. Шибаева // Зб. наук. пр. НУК. – Миколаїв : НУК, 2016. – № 2 (464). – С. 71–79.
Keywords: нечеткое моделирование; сложные технические системы; дистанционный мониторинг; диагностика; оценка рисков; нечітке моделювання; складні технічні системи; дистанційний моніторинг; діагностика; оцінка ризиків; fuzzy models; difficult technical systems; remote monitoring; diagnostics; estimation of risks