Особливості управління ризиками у проєктах, пов'язаних із інформаційними технологіями - Журавель І. А.; Чернова Лб. С.; Zhuravel I. A.; Chernova Liub. S. (My University, 2026)
Досліджено особливості управління ризиками в IT-проєктах, зумовлені високою невизначеністю, динамічністю технологічного середовища та зміною вимог користувачів. Проаналізовано сучасні підходи, методології та інструменти управління ризиками, зокрема міжнародні стандарти та гнучкі методології. Визначено ключові фактори ризику, що впливають на терміни, бюджет і якість проєктів. Обґрунтовано доцільність інтеграції класичних і Agile-підходів для підвищення ефективності управління ризиками та успішної реалізації IT-проєктів.
Peculiarities of risk management in information technology progects
Журавель, І. А. Особливості управління ризиками у проєктах, пов'язаних із інформаційними технологіями = Peculiarities of risk management in information technology progects / І. А. Журавель, Лб. С. Чернова // Матеріали VIIІ міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. "Управління проєктами. Перспективи розвитку проєктного та нейроменеджменту, інформаційних технологій управління, технологій створення та використання об’єктів права інтелектуальної власності, трансфер технологій". – Дніпро : УДУНТ, 2026. – С. 70–78.
Keywords: IT-проєкти; управління ризками; методологія управління проєктами; гнучкі методології; IT projects; risk management; project management methodology; agile methodologies