Розробка проєкту холодильної установки двокамерного холодильника для зберігання овочів площею 180 м2 - Сорока Даниїл Анатолійович (My University, 2024)
Робота присвячена розробці холодильної установка двокамерного холодильника для зберігання овочів площею 180 м2. Представлено опис холодильника. Розраховані коефіцієнти теплопередачі огорож камери та теплові потоки через них. Враховані додаткові теплоприпливи від людей, обладнання та ін. Вибрана та обґрунтована система охолодження. Обґрунтовано вибір холодильного агенту для холодильної машини. Розраховано цикл холодильної машини з побудовою на P-I діаграмі. На основі розрахунків було підібрано компресор, конденсатор, терморегулюючий вентиль та допоміжне обладнання холодильної установки. Виконано конструктивний розрахунок повітроохолоджувача та його основних елементів. Розроблена схема система автоматизації для холодильної установки холодильника для зберігання овочів. Описані основні елементи захисту, оповіщення та сигналізації розробленої системи автоматизації. Розглянуто основні положення охорону праці при роботі з холодильним обладнанням, питання освітленості та пожежної безпеки. Виконано розрахунок освітлення.
Development of a refrigerating plant project of a two-chamber refrigerator for storing vegetables with an area of of 180 m2
Сорока, Д. А. Розробка проєкту холодильної установки двокамерного холодильника для зберігання овочів площею 180 м2 = Development of a refrigerating plant project of a two-chamber refrigerator for storing vegetables with an area of of 180 m2 : бакалаврська робота ; спец. 142 "Енергетичне машинобудування" / Д. А. Сорока ; наук. кер. В. С. Корнієнко. – Херсон : ХННІ НУК, 2024. – 89 с.
Keywords: теплопередача; теплопритоки; холодильна машина; холодильний агент; компресор; конденсатор; повітроохолоджувач; 142 "Енергетичне машинобудування"; heat transfer; heat inflow; refrigeration unit; refrigerant; compressor; condenser; air cooler