Проєктування енергоефективної системи опалення для житлового об'єкта на основі інтеграції теплового насоса в комбіновану енергетичну систему - Ненашева Аліна Ігорівна (НУК, 2024)
Ненашева А. І. «Проєктування енергоефективної системи опалення для житлового об'єкта на основі інтеграції теплового насоса в комбіновану енергетичну систему». Кваліфікаційна робота на здобуття кваліфікації магістр за спеціальністю 144 – «Теплоенергетика» (освітньо-професійна програма: «Теплоенергетика»). Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова, Міністерство освіти і науки України, Миколаїв, 2024 р. В роботі розв'язано актуальне завдання підвищення енергетичної ефективності систем теплопостачання шляхом розроблення нового схемного рішення з інтеграцією теплового насосу в комбіновану систему опалення. Дослідження полягає у встановленні закономірностей впливу зовнішньої температури та параметрів теплоносія на режими роботи комбінованої системи теплопостачання з газовим котлом і тепловим насосом. Запропоновано методику проєктування енергоефективної системи опалення з урахуванням погодозалежного режиму роботи обладнання. Практичне значення роботи підтверджено результатами, які демонструють економію природного газу в межах 22–64 % та фінансову економію 326,0–614,0 тис. грн на рік. Розроблена методика особливо ефективна для кліматичних умов півдня України, де близько половини зимового періоду температура перевищує 4 °С. Кваліфікаційна робота складається з пояснювальної записки на 94 аркушах, 2 таблиць, 36 рисунков, списку з 27 використаних джерел та графічної частини на слайдах презентації.
Design of an Energy-Efficient Heating System for a Residential Building Based on the Integration of a Heat Pump into a Combined Energy System
Ненашева, А. І. Проєктування енергоефективної системи опалення для житлового об'єкта на основі інтеграції теплового насоса в комбіновану енергетичну систему = Design of an Energy-Efficient Heating System for a Residential Building Based on the Integration of a Heat Pump into a Combined Energy System : магістерська робота ; спец. 144 ''Теплоенергетика'' / А. І. Ненашева ; наук. кер. Г. О. Кобалава. – Миколаїв : НУК, 2024. – 93 с.
Keywords: теплопостачання; опалення; тепловий насос; енергетичний моніторінг; 144 ''Теплоенергетика''; heat supply; heating; heat pump; energy monitoring