Тенденції, проблеми та перспективи розвитку морегосподарського комплексу України в умовах євроінтеграції - Гришина Л. О.; Карась П. М.; Філіпішина Л. М.; Gryshyna Larisa; Karas Petro; Filipishina Lіlіya (My University, 2019)
У статті визначено місце і значення морегосподарського комплексу України в умовах європейського вектору економічної інтеграції. Наведено термінологічний апарат категорій, сукупність яких характеризує потенціал морської галузі України, як передумови ефективного функціонування національної економіки. Автори розглядають море- господарський комплекс як територіальне поєднання об’єктів морської індустрії, які, використовуючи ресурси моря для досягнення цілей свого функціонування та задоволення потреб суспільства, здійснюють морегосподарську діяльність. Досліджено структуру та стан морегосподарського комплексу України та виявлено тенденції його функціонування. Визначено, що функціонування морегосподарського комплексу України свідчить про його невідповідність зростаючим потребам морської галузі, вимогам європейських стандартів щодо морської діяльності. Визначено основні завдання розвитку морегосподарського комплексу України в умовах інтеграції до європейської економічної системи.
Tendencies, problems and prospects of the marine economy complex of Ukraine in the condition of european integration development
Гришина, Л. О. Тенденції, проблеми та перспективи розвитку морегосподарського комплексу України в умовах євроінтеграції = Tendencies, problems and prospects of the marine economy complex of Ukraine in the condition of European integration development / Л. О. Гришина, П. М. Карась, Л. М. Філіпішина // Наук. вісн. УжНУ. Сер. Міжнародні економічні відносини та світове господарство. – Ужгород : УжНУ, 2019. – Вип. 24, ч. 1. – С. 131–135.
Keywords: морська галузь; морегосподарський комплекс; морський транспорт; суднобудування; європейська інтеграція$; maritime industry; marine economy complex; marine transport; shipbuilding industry; European integration