Розрахунок суднового двигуна типу 8ЧН 34/72 (Mitsubishi 8AX34A) - Войтович Іван Володимирович (My University, 2025)
В кваліфікаційній роботі наведені результати розрахунку суднового двигуна внутрішнього згоряння, потужністю 2550 кВт при номінальній частоті обертання колінчатого валу 270 хв–1 . В якості базового двигуна був обраний двигун Mitsubishi 8AX34A (8ЧН 34/72). В роботі виконано розрахунки робочого циклу двигуна, динамічних навантажень, а також розрахунок відцентрового компресора для наддуву двигуна. наведено заходи щодо забезпечення охорони праці. Кваліфікаційна робота викладена українською мовою на 69 сторінках розрахунково-пояснювальної записки. Використано 14 джерел інформації. Графічна частина представлена на 3 кресленнях формату А1.
Войтович, І. В. Розрахунок суднового двигуна типу 8ЧН 34/72 (Mitsubishi 8AX34A) : бакалаврська робота ; спец. 142 "Енергетичне машинобудування" / І. В. Войтович ; наук. кер. О. А. Гогоренко. – Миколаїв : НУК, 2025. – 70 с.
Keywords: двигун судновий; компресор відцентровий; освітлення машинного відділення; 142 "Енергетичне машинобудування"; marine engine; centrifugal compressor; engine room lighting