Розробка технологічного процесу виготовлення секції верхньої палуби проекту лісовозу - Луб'яна Еліза Ігорівна (My University, 2024)
В рамках даної магістерської кваліфікаційної роботи був розроблений спрощений проект комбінованого судна суховантажу-лісовозу. Робота складається з чотирьох розділів, які відображають основні етапи проектування судна та науково-дослідну частину. В першому розділі описана теоретична, яка стосується огляду інформації щодо лісовозів. У другому розділі відбувається визначення головних розмірів судна-проекту із судна-прототипу методом послідовних наближень шляхом вирішення рівняння мас. У третьому розділі відбувається розрахунок елементів корпусу судна за Правилами класифікаційного товариства України. В четвертому розділі в рамках наукового дослідження опрацьовані різні конструктивні рішення для верхньої палуби (ВП) з метою визначення динаміки зміни маси перекриття в залежності від кількості поздовжніх та поперечних балок підкріплення настилу, для можливості правильного прийняття конструктивного рішення. Окремо проаналізовані варіанти профілів поздовжніх балок та створені відповідні моделі вартісно-економічного аналізу з врахуванням технологічних факторів для можливості прийняття рішення щодо застосування певного виду профілю в рамках конкретного виробництва. Розроблена принципіальна технологія виготовлення перекриття ВП.
Development of the technology process of manufacturing of the top deck’s section of the timber truck’s project
Луб'яна, Е. І. Розробка технологічного процесу виготовлення секції верхньої палуби проекту лісовозу = Development of the technology process of manufacturing of the top deck’s section of the timber truck’s project : магістерська робота ; спец. 135 ''Суднобудування'' / Е. І. Луб'яна ; наук. кер. В. М. Соков. – Миколаїв : НУК, 2024. – 113 с.
Keywords: лісовоз; верхня палуба; міцність; стійкість; технологія; 135 ''Суднобудування''; timber truck; top deck; strength; stability; technology