Математична модель перетворювача частоти на основі резонансного інвертора з часо-імпульсним керуванням - Павлов, Г. В.; Вінниченко, І. Л.; Павлов, Г. В.; Винниченко, И. Л.; Pavlov, G. V.; Vinnychenko, I. L. (My University, 2018)
Отримала розвиток математична модель дволанкового резонансного перетворювача частоти в частині визначення функціоналу несучих імпульсів напруги на резонансному конденсаторі, який дозволяє замінити кусково-синусоїдальні функції, що складаються з п'яти ділянок, які відповідають п'яти міжкомутаційним етапам, на дві ділянки, одна з яких має синусоїдальний характер. Отриманий функціонал дозволяє здійснювати розрахунок часової послідовності керуючих імпульсів для силових транзисторів резонансного інвертора в режимі реального часу відповідно до розробленого закону часо-імпульсного керування. Визначено межі застосування отриманого функціоналу та розробленого на його основі закону керування. На основі математичної моделі побудовано зовнішні характеристики перетворювача. Бібл. 10, рис. 5.
Павлов, Г. В. Математична модель перетворювача частоти на основі резонансного інвертора з часо-імпульсним керуванням = Mathematical Model of the Frequency Converter Based on the Resonant Inverter with Pulse-Density Control / Г. В. Павлов, І. Л. Вінниченко // Мікросистеми, Електроніка та Акустика. – 2018. – № 2 (103), т. 23. – С. 30–36.
Keywords: перетворювачі частоти; резонансний інвертор; часо-імпульсне регулювання; синусоїдальні несучі імпульси; преобразователи частоты; резонансный инвертор; время-импульсное регулирование; синусоидальные несущие импульсы; frequency converters; resonant inverter; components; pulse-density control; sinusoidal carrier pulses